Prerada voća i povrća

Tijekom prerade voće i povrće podložno je kvarenju i riziku križne kontaminacije zarazom putem patogenih mikroba. Javnost je iznimno osjetljiva na ove rizike, i čim nešto krene po zlu javnost se s tim brzo upoznaje. Stoga je kod svježe ubranog i nakon toga procesuiranog voća i povrća zaštita od kontaminacije mikrobima od najveće važnosti.

Uz to, s obzirom na sezonski karakter djelatnosti, vršna opterećenja kapaciteta u punoj sezoni zahtijevaju pouzdanu opremu za neometani tijek proizvodnje. Ljuštenje ili korodiranje opreme rezultira smanjenom produktivnošću i ima značajan financijski učinak.

Ecolab je koncentrirao svoje resurse istraživanja i razvoja na područje prerade voća i povrća i razvio efikasna higijenska rješenja koja jamče sigurne procese. Rezultati obuhvaćaju sustave za obradu vode za pranje i namakanje, sustave za praćenje i kontrolu higijene, te jedinstveni sustav upravljanja higijenom koji prati i izvješćuje o svim higijenskim intervencijama unutar određene linije, pogona ili cijelog objekta. Ova rješenja rezultiraju:

• povećanom sigurnošću hrane i radnika

• ekološki odgovornijom proizvodnjom koja štiti okoliš

• povećanom trajnošću i smanjenom pokvarljivošću proizvoda

• smanjenjem potrošnje vode i energije

Back to Top